Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нардепу Дубінському вручили протокол про корупцію

  • 08.11.2023, 14:30
  • 411

Національне агентство із питань запобігання корупції вручило народному депутату Олександру Дубінському протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією

Олександр Дубінський. Фото з відкритих джерел
Олександр Дубінський. Фото з відкритих джерел

Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

Протокол вручили за матеріалами ДБР. За даними правоохоронців, у серпні та жовтні 2023 року Дубінський звернувся до Міністерства охорони здоров’я та до Державного бюро розслідувань з депутатськими зверненнями, у яких порушувались питання, що становлять його приватний інтерес.

Зокрема, у своїх зверненнях він цікавився розглядом питання щодо видачі йому дозволу на виїзд за кордон, що є предметом кримінальної справи, де депутат виступає фігурантом.

Також, як зазначає ДБР, Дубінський намагався тиснути на слідство, вимагаючи здійснювати перевірки керівництва правоохоронних органів, які розслідують кримінальні провадження, де він фігурує як підозрюваний.

ДБР зазначає, що передало зібрані докази НАЗК, а там склали протокол про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

Як зазначається, своїми діями народний депутат порушив вимоги п. 3 ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» (не вчиняти та не приймати рішень в умовах реального конфлікту інтересів).

Схожі новини