Передплата 2024 «Добра кухня»

КНДР могла передати росії балістичні ракети, — ЗМІ

  • 02.11.2023, 11:45
  • 435

КНДР могла передати росії балістичні ракети малої дальності та ракети для переносних зенітно-ракетних комплексів

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це заявив Об'єднаний комітет начальників штабів (JCS) Південної Кореї.

Таку оцінку зробив JCS на тлі занепокоєння щодо посилення військової співпраці між Пхеньяном і москвою після саміту між лідером Північної Кореї Кім Чен Ином і президентом росії володимиром путіним у вересні.

Відомо, що майже 2000 контейнерів з військовим обладнанням і боєприпасами відправили з північнокорейського порту Раджин до Владивостока в росії.

КНДР, можливо, вже постачала іншу зброю до росії, разом із боєприпасами для танків Т-серії, протитанкових керованих ракет, ракетних установок, гвинтівок та кулеметів і, можливо, навіть балістичних ракет малої дальності.

«З середини 2022 року є ознаки постачання зброї Північною Кореєю в Росію, а торгівля зброєю морськими шляхами зросла в серпні незадовго до візиту Кім Чен Ина в росію», — зазначив високопоставлений чиновник.

Відомо, що судна Північної Кореї були помічені тоді, як вони прямували до росії раз на тиждень у період із серпня по вересень. Проте, за даними JCS, з жовтня бачили три-чотири кораблі кожні три-чотири дні.

На знак «подяки» КНДР, росія може розглянути можливість передачі країні технологічної підтримки північнокорейському військовому супутнику, ядерній зброї, а також винищувачам і системам ППО.

«Відомо, що Північна Корея спочатку отримає продовольство та паливо для забезпечення стабільності режиму та підготовки до майбутньої зими. Дві країни додатково обговорять передачу військових технологій, підтримку модернізації збройних сил і спільні військові навчання у майбутньому», — додав чиновник.

Схожі новини