Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Києві таксист вигнав жінок з авто через українську мову

  • 27.10.2023, 14:35
  • 1 124

У Києві жінки попросили таксиста Bolt розмовляти українською під час поїздки. У відповідь неадекват назвав їх «хворими» та висадив із автомобіля

Фото умовне з відкритих джерел
Фото умовне з відкритих джерел

Про це журналіст Костянтин Андріюк написав у Telegram.

У соціальних мережах був опублікований хвилинний відеозапис, на якому пасажирки таксі просять водія спілкуватися з ними українською мовою. Чоловік заявляє, що жінки «хворі», виходить із автомобіля та починає виставляти речі пасажирок на вулицю. Потім таксист просить залишити салон і скасовує замовлення, після чого їде.

«Вы больние люди», — сказав таксист пасажиркам російською мовою. Водночас коли вони перепитали водія, чому він назвав їх хворими, той сказав, що не вживав слова «хворі».

На скандал вже відреагував уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, а також компанія Bolt.

«Кодексом України про адміністративні правопорушення безпосереднім порушникам мовного Закону в частині застосування державної мови у сфері обслуговування споживачів передбачено адміністративне стягнення у вигляді накладення штрафу у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. На сьогодні ця сума становить 3400−5100 грн», — підкреслив Тарас Кремінь.

Колишній позаштатний радник Офісу президента Олексій Арестович висловив «виплатити компенсацію» таксисту у Києві, який відмовився везти пасажирок через вимогу обслуговувати їх українською мовою.

«Шукаю контакти таксиста Bolt, якого звільнили за фактом нападу мовного Талібану. Відгукнися, друже, хочу виплатити тобі компенсацію, на час пошуку нової роботи», — написав Арестович.

Схожі новини