Передплата 2024 ВЗ

У Києві викрили завідувача клініки, який за $ 6 тисяч встановлював фіктивну інвалідність ухилянтам

  • 26.10.2023, 11:45
  • 399

Правоохоронці викрили завідувача психіатричного відділення однієї зі столичних медичних клінік, який за 6 тисяч доларів США встановлював фіктивну інвалідність чоловікам призовного віку

Фото: Офіс генпрокурора
Фото: Офіс генпрокурора

Про це повідомив Офіс генпрокурора.

За даними слідства, підозрюваний налагодив схему отримання хабарів за фальсифікацію медичних документів, що підтверджували нібито наявність у чоловіків тяжких захворювань.

Фальшиві діагнози надавали підстави для встановлення їм групи інвалідності та визнання непридатними для військової служби. При цьому оформлювалося перебування призовників на стаціонарному лікуванні та проходження ними усіх необхідних діагностичних, лікувальних і реабілітаційних заходів.

Фіктивні відомості також вносилися у базу eHealth, зазначили правоохоронці. Вони провели обшуки за місцем роботи підозрюваного, а також у приміщенні МСЕК.

Були вилучені гроші, чорнові записи щодо «пацієнтів», а також документи щодо непридатності до військової служби чоловіків, що видавалися після початку повномасштабного вторгнення.

Завідувачу оголосили підозру за ч. 2ст. 368, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. У разі доведення вини за інкримінованими статтями, чоловіку загрожує до 6 років ув’язнення.

Підозрюваному вже обрали запобіжний захід та відсторонили від посади. Нині правоохоронці встановлюють інших можливих причетних до схеми.

Схожі новини