Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Поважний вік не завадив займатися шахрайськими схемами…

У СБУ кажуть, що перевіряють усіх підприємців, які отримували кошти для проживання й харчування переселенців згідно з програмою Мінсоцполітики

Як повідомили у пресслужбі СБУ у Львівській області, в Україні діє державна програма Міністерства соціальної політики. Згідно з цією програмою, підприємці, які мають можливість централізовано забезпечити проживанням та харчуванням переселенців, можуть підготувати документи та подати їх до Мінсоцполітики. Тоді держава перекаже цьому підприємцю кошти.

— У цьому випадку фір­ма бере на себе відповідаль­ність за проживання та харчу­вання ВПО, — каже речниця СБУ у Львівській області Рок­солана Яворська. — Один з суб'єктів господарювання на Львівщині отримав від держави 9 млн грн, це лише по одному епізоду, триває розслідування по інших епізодах. Повного об­сягу послуг переселенцям не надав… Окрім того, у докумен­ти вписував людей, які виїхали за кордон, тому жодних послуг не потребували. Але кошти він списував… Таким чином зло­вмисник привласнив майже мільйон грн.

Фігуранту справи обрали запобіжний захід — домашній арешт. Як дізналась журналіст­ка «ВЗ», хитромудрому підпри­ємцю 75 років. Але поважний вік не завадив йому займати­ся шахрайськими схемами… На підставі зібраних доказів зловмиснику вже повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кри­мінального кодексу України (привласнення, розтрата май­на або заволодіння ним шля­хом зловживання службовим становищем).

Досудове розслідування три­ває. Перевіряються й інші учас­ники цієї шахрайської схеми.

Як розповіли в СБУ у Львів­ській області, зараз слідчі пере­віряють також усі суб'єкти гос­подарювання, які отримували кошти для проживання та хар­чування переселенців в рамках цієї державної програми.

Схожі новини