Передплата 2024 ВЗ

«Ми вперто просували українське тоді, коли його вважали „неформатом“»

  • 19.10.2023, 12:55
  • 570

Знаменитий український ТанцТеатр «Життя», відомий переможним виступом на «Євробаченні-2004» із Русланою, гастролями у понад 50-ти країнах світу та резонансними сольними проектами «Ремінісценцій.UA», «Етноеволюція» та «ДНК», перегортає 37-му сторінку у своїй творчості

37 років на сцені! До свого дня народження ТанцТеатр «Життя» презентує відео «Після грози»

Колектив не припиняє активно працювати, гастролювати, волонтерити і створювати нові проекти навіть у час повномасштабної війни. До свого дня народження «Життя» презентує відео «Після грози» — під символічним та актуальним гаслом: «Сенс життя не в тому, щоб чекати, коли закінчиться гроза. А в тому, щоб вчитися танцювати під дощем».

«Ось і наші 37! Незліченна кількість ідей, постановок, концертів, гастролей, міст, країн — скільки за цей час сталося і скільки всього змінилося! — каже засновниця і керівниця ТанцТеатру „Життя“, народна артистка України Ірини Мазур. — Не змінювались лише наші цінності. Ми вперто просували українське тоді, коли його вважали „неформатом“. Ми дико працювали — буквально до протертих підошв і проламаних сцен — щоб Україна перемогла на „Євробаченні“ у Стамбулі! Ми ніколи не говорили про „мистецтво поза політикою“, а навпаки — його мовою намагалися проговорювати усе, що допомагало б нам, українцям, долати історичні травми і здобувати віру у себе й у свій Рід».

Відео «Після грози» — це історія про будні танцювального колективу в часі великої війни. Про те, як творча родина-команда уже 37 років відчуває ритм серця партнера і творить «синхрон» не лише у танці, а й поза сценою — у щоденному житті. Не зважаючи на дощі, грози, революції, війну… Цікаво, що у відео використані архівні кадри, які зняв відомий режисер Олесь Санін для кліпу Руслани. Тоді танцюристи «Життя» знімалися в екстремальних умовах — вночі наскрізь мокрими при 12-градусній температурі.

ТанцТеатр «Життя» продовжує творити свою танцювальну історію і вражати світ українським колоритом та незламним духом наших людей. Лише за останні півтори року таланту та майстерності танцюристів знаного українського колективу аплодували в Німеччині, Швеції, Естонії, Польщі, Румунії, Чехії… «Життя» взяло участь у десятках благодійних заходів у підтримку ЗСУ.

Схожі новини