Передплата 2024 «Добрий господар»

На Київщині прикордонники викрили масштабну схему ухилення від сплати податків при імпорті ліків

  • 17.10.2023, 16:45
  • 772

Оперативні співробітники Держприкордонслужби спільно з детективами Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області викрили схему ухилення від сплати податків у значних розмірах

Фото: Державна прикордонна служба України
Фото: Державна прикордонна служба України

Суть оборудок полягала у тому, що підприємство, при імпорті лікарських засобів, завищувало їх ціну, а надприбутки виводились за кордон за допомогою підставних фірм.

У ході слідства було встановлено, що службові особи підприємства, шляхом підробки товаро-супроводжувальних документів, здійснювали штучне завищення вартості товарів у чотири рази. Тим самим фігуранти організували злочинну схему з ухилення від сплати податку на прибуток, шляхом збільшення сум витрат та зменшення бази оподаткування. Далі, використовуючи підставні компанії нерезиденти, надприбутки виводились за кордон.

За результатами обшуків, у складських приміщеннях митниці та за місцем проживання фігурантів кримінального провадження вилучено зразки імпортованих лікарських засобів, товарно-супровідні документи, фінансово-господарську документацію, печатки та чорнову бухгалтерію.

Слідчі дії тривають. Проводяться експертні дослідження, встановлюється сума завданих державі збитків та повне коло осіб причетних до незаконної діяльності.

Досудове розслідування за ч.1 ст. 212 здійснюють детективи ТУ БЕБ у Київській області спільно із прикордонниками оперативно-розшукового відділу ОКПП «Київ» за силової підтримки спецпідрозділу «ДОЗОР» та за процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури.

Схожі новини