Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Дивись, Денисе, тата пам’ятають, він віддав життя, щоб ми жили і жила Україна»

  • 14.10.2023, 15:00
  • 442

На Закарпатті відбувся дев’ятий щорічний турнір пам’яті прикордонника Роберта Кіса

На заході були дружина прикордонника Адріана та син Денис, який народився уже після загибелі батька. Після гри хлопчику подарували футбольний м’яч на згадку про турнір.

У 2014 році, після нападу рф на Україну, мукачівець Роберт Кіс добровільно пішов служити до Держприкордонслужби. Вже невдовзі прикордонник у складі оперативно-бойової прикордонної комендатури вибув боронити східний кордон України.

10 жовтня 2014 року у районі селища Оленівка Мар'їнського району Донецької області колона прикордонників потрапила в засідку та була обстріляна проросійськими бойовиками. Роберт не розгубився, відкрив вогонь у відповідь. У перестрілці його двічі поранили, одна куля зайшла в стегно, друга відрикошетила від бронежилета та увійшла в живіт. Пораненого прикордонника відвезли в лікарню в місто Волноваха, де лікарі в реанімаційному відділенні два дні намагалися врятувати йому життя. Не змогли…

У пам’ять про Героя щороку триває футбольний турнір. Цього року у змаганнях взяли участь 10 команд. Серед них, окрім близьких Роберта Кіса і прикордонників Чопського та Мукачівського загону, за першість боролися команди Патрульної поліції, Мукачівської міської поліції, ДСНС та інші.

Першість у змаганнях виборола команда друзів та однокласників Героя.

Схожі новини