Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Шістнадцятирічна дрогобичанка з Оснабрюку з «бронзою» повернулась

Представники з 15 країн світу взяли участь у чемпіонаті Європи з рукопашного бою, який минулого тижня відбувся у німецькому місті Оснабрюк. Однією із найчисельніших на турнірі виявилась українська делегація. До складу нашої дружини увійшли 45 спортсменів, в тому числі й дрогобичанка Наталія Федурко, яка повернулась із Німеччини з «бронзовою» нагородою

Фото пресслужби Дрогобицької міськради.
Фото пресслужби Дрогобицької міськради.

Можна вважати, що в розділі ката, де крім дрогобичанки, виступили ще 12 спортсменок, вона стала однією з відкриттів чемпіонату. Не лише через високий рівень підготовки. А й через юний вік. У свої 16 років Наталія отримала дозвіл, як це й передбачалось програмою змагань, в одному «товаристві» з дорослими виступити. Її наставник, тренер вищої категорії Андрій Шевчук, вважає, що судді після виступу не зовсім об'єктивно розсудили, хто «бронзу» мав отримати, а хто — «срібло». Друге місце в Оснабрюці віддали представниці Німеччини. На переконання наставника української призерки, це якраз той випадок, коли кажуть, що «вдома й рідні стіни допомагають».

Наталія Федурко — не перша і, мабуть, не остання представниця Дрогобицької школи рукопашного бою та кікбоксингу, яка перемагає на престижних міжнародних змаганнях. Ще один вихованець Андрія Шевчука, майстер спорту міжнародного класу Олексій Войтович торік став чемпіоном світу з кікбоксингу, який відбувся у Туреччині, у ваговій категорії 70 кілограмів. Так само, як і Наталія, Олексій блискуче показує себе у змаганнях з рукопашного бою. Тут він наразі - майстер спорту. Наталія — також володарка цього високого звання. Серед сьогоднішніх підопічних Андрія Шевчука, за словами тренера, вже є хлопці та дівчата, які в недалекому майбутньому неодмінно про себе заявлять: і талант мають, і до «сьомого поту» в спортивній залі працюють. Наставник, який у минулому також був майстром спортом міжнародного класу, знає про що говорить. На тренерській ниві у нього все попереду. Андрію Шевчуку — лише 37 років. Він — син Заслуженого тренера України Ореста Шевчука.

Схожі новини