Передплата 2024 ВЗ

У Новому Роздолі збудували спортивний майданчик на честь Героя

  • 07.10.2023, 20:00
  • 839

Роботи оплатили батьки загиблого воїна Ростислава Бальзана

Фото Львівської ОВА
Фото Львівської ОВА

Учора, 5 жовтня, на території Новороздільського ЗЗСО І-ІІІ ст. № 3 імені А. Гергерта відкрили спортивний майданчик із штучним трав’яним покриттям.

Спортивний об'єкт розміром 42×22 метри спорудили в пам’ять про полеглого Героя — мешканця Нового Роздолу, 22-річного пластуна Ростислава Бальзана.

Будівництво профінансували батьки загиблого воїна.

«Батьки віддавши державі сина, продовжують жертовно віддавати і далі іншим дітям для їх здорового та щасливого розвитку і майбутнього. Чи є ще такий приклад в Україні? Це — надзвичайна незламність, яку неможливо навіть осмислити. Ми маємо цінувати, пам’ятати героїзм наших воїнів, їх рідних, волонтерів, медиків, рятувальників — кожного, хто вносить свою лепту в перемогу і підтримувати один одного на цьому надскладному шляху. І, звісно, зробити все від нас залежне, щоб таких трагедій більше не було. Слава Україні», — зазначив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Мама Ростислава Бальзана — вчителька англійської мови у школі, біля якої спорудили майданчик. Жінка зазначила, що майданчик для дітей та молоді громади є символом перемоги, за яку боровся її син та продовжують боротися тисячі інших Героїв.

«Наш син, Ростислав, мав постійне відчуття справедливості, ніколи не шукав легких шляхів. Він казав: „Хлопці там і я там маю бути серед тих, які виборюють незалежність“. Після загибелі нашого сина в нас було два шляхи: опустити руки, або далі йти і жити. Останні півтора року нашого пекельного та важкого життя ми намагалися бути корисними хлопцям. Потім виникла ідея майданчика, чоловік мене підтримав. Ідея майданчика — це ідея нашої перемоги. Це — виховання патріотизму, майбутнього покоління. Дякую усім, хто був до цього дотичний», — зазначила матір Любомира Бальзан.

22-річний старший лейтенант із Нового Роздолу, командир взводу. Вірний військовій присязі в бою за нашу Батьківщину загинув біля Новотошківки Луганської області.

Ростислав Михайлович Бальзан — старший лейтенант Збройних сил України, учасник російсько-української війни, що загинув у ході російського вторгнення в Україну в 2022 році.

Народився Ростислав Бальзан 7 червня 1999 року у місті Новий Розділ Миколаївського району Львівської області. З 2014 року був активним учасником Пласту. Він вихованець 53-го куреня пластунів юнаків ім. Євгена Коновальця у гуртку «Морські котики». Закінчив Новороздільську ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3. Далі продовжив навчання у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Після навчання у військовому ЗВО одержав звання старшого лейтенанта ЗСУ. Служив командиром взводу танкової бригади.

Під час російсько-української війни воював у складі 17 окремої танкової Криворізької бригади імені Костянтина Пестушка. Мав посаду командира взводу танкової бригади. Загинув у боях 27 березня 2022 року.

За особисту мужність і дії виявлені в захисту держави суверенітету нагороджений Орденом за мужність ІІІ ступеня посмертно.