Передплата 2024 «Добрий господар»

«Похорон децентралізації»

  • 21.09.2023, 10:49
  • 471

Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді назвав вилучення так званого військового ПДФО «похороном децентралізації».

Петро Порошенко
Петро Порошенко

«Якщо ви прислухаєтеся, то зараз ви почуєте звуки похоронного маршу — це похорон децентралізації. Тієї реформи, яку я разом з партнерами робив і зробив з 2014 року», — нагадав п’ятий президент.

Він назвав принизливими пропозиції суб'єктам місцевого самоврядування допомагати армії без грошей. «Це — цинізм, брехня і знущання з Конституції. Це — знущання з волонтерів. Бо ресурсу у волонтерів залишається менше, а спільні заходи волонтерів і бригад дозволяють звернутися до суб'єктів місцевого самоврядування щодо коштів субвенції, щоб терміново, негайно вирішити проблеми, які виникають перед бригадами», — сказав Петро Порошенко.

«Саме це спонукало мене і нашу команду підготувати альтернативний законопроєкт. В альтернативному законопроєкті 100% коштів, які надходять від субвенції, можуть бути витрачені виключно на завдання оборони», — зазначає Порошенко.

«Жодної бруківки, жодних овочерізок. Виключно на базі пропозицій бригад, які мають пункт постійної дислокації в громаді. Використовуються ці кошти також для цивільного захисту, для бомбосховищ, для багатьох інших речей. Я закликаю депутатів — мажоритарників, тих, хто працюють з волонтерами, тих, хто тут вишикувався з прапорами бригад, дати відсіч цьому законопроєкту, підтримати мій законопроєкт, захистити військовослужбовців і перемогти. Перемогти путіна, а не на виборах. Це — наше завдання», — резюмує Петро Порошенко.

Схожі новини