Передплата 2024 «Добрий господар»

російський напис: Усик потрапив у скандал через шорти та рукавиці (ФОТО)

  • 28.08.2023, 12:00
  • 3 059

На одязі українського боксера помітили логотип організації, яка збирає в рф кошти для російську армію і мріє про загарбання українських земель

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Український боксер Олександр Усик у бою проти Даніеля Дюбуа був в одязі із логотипом, який дуже нагадує лого російської християнської організації «Сорок сороков».

Український спортсмен вдягнув для бою проти британця білі шорти та рукавиці із емблемою схожою «Сорок сороков» — монограмою, складеною з перших літер грецького слова «Христос» — «Помазанник».

З такою емблемою на резинці шортів у кольорах українського прапора Олександр Усик також бився проти британського боксера Ентоні Джошуа в серпні 2022 року.

Хризма — це монограма імені Христа, в якій присутні літери «Х» і «Р», а з обох боків від них розташовані «А» («альфа») і «ω» («омега»). Знак Хризм часто поміщають у лавровий вінок, і це невипадково. Повір'я свідчать, що Хризма благоволить тим, хто самовіддано прагне перемог.

У росії християнська організація «Сорок сороков», яка використовує Хризму, активно підтримує війну рф проти України та збирає кошти на забезпечення армії окупантів. При цьому не приховує мрії про захоплення усієї України. Її сторінки ВКонтакте майорять оголошеннями і світлинами про збори коштів і звіти з передової.

«Нам зараз потрібний російський наступ Святої Русі, звільнення Малоросії та Новоросії та відродження Святої Русі», — пишуть представники організації в оголошенні про збір на прапори окупантам.

Також є допис зі співчуттям щодо загибелі представників ПВК «Вагнер"у Тверській області, які керували вбивствами та катуваннями громадян України.

Є й світлина, де з перемогою українського боксера вітає засновник «Сорок сороков», а одягнений українець в одяг з ще одним логотипом цього російського руху.

Рух «Сорок сороков» — об'єднання для православних вірян з активною громадянською позицією, створене 1 червня 2013 року композитором Андрієм Кормухіним та спортсменом Володимиром Носовим. Рух заявляє, що відстоювання будівництва православних храмів — його найважливіше завдання. Діяльність «Сорока сороков» нагороджена грамотами уряду москви та російської православної церкви, особистою увагою Патріарха Кирила.

У 2015 році депутат Держдуми Валерій Рашкін закликав ліквідувати рух «Сорок сороков» у росії через те, що ця організація активно взаємодіє з екстремістськими угрупованнями, зокрема, з радикальними групами футбольних фанатів. Також учасників руху звинувачували у нападах та насильницьких діях щодо активістів різних неполітичних організацій, які не розділяють ідеологію «захисників православ’я».

Схожі новини