Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У польському Жешуві розслідують спалах смертельної хвороби

  • 26.08.2023, 10:45
  • 1 257

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі шукають джерело спалаху смертельної «хвороби легіонерів», яка забрала життя семи людей і вразила понад 100 інших у стратегічному місті Жешув, що неподалік від кордону з Україною

Легені. Фото умовне
Легені. Фото умовне

Про це, як пише «Європейська правда», повідомляє AP.

Як йдеться у повідомленні, щонайменше 113 мешканців були інфіковані. Семеро померлих були людьми похилого віку і страждали на хронічні захворювання. Міська влада та експерти кажуть, що це незвичайна ситуація.

На кризовій нараді в четвер міська влада прийняла рішення про дезінфекцію хлором і озоном понад 1000 кілометрів водогонів Жешува, яка відбудеться сьогодні, в суботу. Влада проінструктувала мешканців відстояти воду, щоб вона втратила частину хлору, а потім кип’ятити її перед вживанням. Вони запевнили, що рівень хлору, який буде використовуватися, буде безпечним для людини.

Хвороба легіонерів — це легенева інфекція, яка передається через вдихання інфікованих водних бризок, а не через питну воду. Зазвичай нею хворіють в таких місцях, як готелі, лікарні або офіси, де бактерії потрапляють у водогін, наприклад, через системи кондиціонування або крани і душові кабіни, якими не часто користуються. Хвороба не є заразною і не може передаватися від людини до людини.


Джерело: ЄП

Схожі новини