Передплата 2024 «Добрий господар»

«Маємо зупинити міжнародний терор путіна раз і назавжди»

  • 17.07.2023, 17:15
  • 534

Те, що путінська росія — це не лише держава, яка фінансує тероризм, а й держава, яка і є терористом, стало зрозуміло ще у 2014 році

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

Про це в роковини трагедії малазійського рейсу MH17 пише Петро Порошенко.

«У цей день рівно 9 років тому росія завдала терористичного удару по пасажирському літаку „Малайзійських авіаліній“ MH17. З перших хвилин тої страшної трагедії ні в кого не було сумнівів у тому, хто винен у збитті авіалайнера. Літак було збито російською ракетою з російської системи „Бук“, як би путін не намагався це приховати. 283 пасажири. 15 членів екіпажу. 80 дітей назавжди залишилися у небі над Українським Донбасом», — нагадав Порошенко страшну кількість загиблих людей.

«Зараз росія чи не щодня тероризує Україну, українців та весь світ. І вже давно переплюнула „Аль-Каїду“ та ІДІЛ. Та й сам путін став гіршим, ніж Осама бен Ладен. Тому наша спільна мета зупинити його сьогодні раз і назавжди. Перемогти і довести справу до міжнародного трибуналу. Фюрер росії та його злочинне оточення мають відповісти за геноцид, тероризм та інші криваві злочини проти українців. MH17. Ми пам’ятаємо», — пише п’ятий президент.

Схожі новини