Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Манчестер Сіті» виграв у Лізі чемпіонів

  • 11.06.2023, 13:35
  • 887

Команда обіграла у фіналі «Інтер»

Манчестер Сіті. Фото із мережі
Манчестер Сіті. Фото із мережі

Англійський футбольний клуб «Манчестер Сіті» переміг у сезоні Ліги чемпіонів УЄФА 2022/23. У фіналі команда з мінімальним рахунком 1:0 обіграла італійський клуб «Інтер».

Перший тайм матчу минув майже без моментів. Чи не єдина нагода була у Ерліна Голана, він пробивав з-меж штрафної, але не обіграв воротаря «Інтера».

У першому таймі травми зазнав півзахисник і лідер «Ман Сіті» Кевін де Брейне, тому його довелося замінити.

Англійський клуб переважав суперника за володінням, але особливо небезпечних моментів не створював.

Єдиний гол у матчі забив «Манчестер Сіті». На 68-й хвилині довга атака англійців закінчилася прострілом у штрафну, захисники «Інтера» вибили м’яч, але точно на ногу Родрі - півзахисник «Ман Сіті» пробив повз воротаря у ближній кут, 1:0.

«Інтер» мав кілька нагод відігратися за останні 20 хвилин. Одного разу м’яч влучив у перекладину, а на 89-й хвилині воротар «Ман Сіті» Едерсон ногою відбив м’яч після удару впритул від Ромелу Лукаку.

«Манчестер Сіті» уже вдруге потрапив до фіналу Ліги чемпіонів (однак жодного трофею раніше не вигравав), «Інтер» — вшосте зіграв у матчі за основний трофей (три перемоги).

До фіналу «Манчестер Сіті» не зазнав жодної поразки у сезоні Ліги чемпіонів: перше місце у групі (4 перемоги, 2 нічиї), три перемоги та три нічийні результати у плей-оф.

У «Інтера» було друге місце в групі (3 перемоги, 1 нічия та 2 поразки), а також чотири перемоги та дві нічиї у плей-оф.

Схожі новини