Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українська діаспора Лондона відреагувала на масовані ракетні обстріли на Батьківщині

Вимагають надати Україні сучасні засоби ППО, тренувати українських військових та визнати рф державою, яка займається тероризмом

Незапланований протест. Фото Анни Вітик
Незапланований протест. Фото Анни Вітик

Ввечері, 10 жовтня, на одній з площ Лондона відбувся протест української громади проти російського тероризму. Українці, які роками мешкають у столиці Великої Британії вийшли на площу з синьо-жовтими прапорами, щоб відреагувати на жорсткі масовані ракетні обстріли багатьох українських міст.

Про це повідомила для «ВЗ» учасниця акції протесту, львів‘янка Анна Вітик, яка кілька років живе у Лондоні.

«Ми збираємося на подібні мітинги тричі на тиждень, щоб привернути увагу світу до війни в України та геноциду путіна, — каже Анна. — Цього разу зібралися на незапланований протест, щоб відреагувати на ракетні обстріли багатьох українських міст. Це реакція лондонської громади українців на терор, який відбувся 10 жовтня. Ми вимагаємо визнати росію країною терористом, дати Україні озброєння для захисту, яке їй обіцяли міжнародні партнери. Одна з вимог — тренувати українських військових. Англійці розробили військову програму і тренують наших українських військових на своїх базах».

Схожі новини