Передплата 2024 ВЗ

У Литві громадян рф не пускатимуть до Пакруойського маєтку

  • 13.08.2022, 17:16
  • 997

Власники Пакруойського маєтку — найбільшого з маєтків, що збереглися в країнах Балтії, і найбільш популярного туристичного об'єкта у країні - не прийматимуть туристів з рф

Про це повідомляє Delfi.

Туристичний об'єкт, який знаходиться на півночі Литви, щорічно відвідують кілька сотень тисяч туристів з усієї Європи, особливо багато туристів приїжджає з Латвії. Маєток знаходиться недалеко від кордону з Латвією, поряд з Via Baltica, що з'єднує Варшаву з Таллінном і поряд із популярним серед російських туристів Рундальським палацом.

Незважаючи на те, що Литва на початку війни в Україні ухвалила принципове рішення не видавати візи росіянам, Пакруойський маєток наголошує і на тому, що обмеження можуть запровадити культурні, туристичні об'єкти Литви, а також готелі, ресторани, державні та приватні організації.

Представник Пакруойського маєтку Гедрюс Клімкявічюс сказав: «Ми не хочемо, щоб росіяни насолоджувалися створеними нами цінностями, користувалися красою та дізнавалися про історію, яка була в минулому і яку ми створюємо щодня».

«Поки одні насолоджуються поїздками, відпочинком та розвагами у Литві, їхні співвітчизники підривають, вбивають та знищують не лише мешканців України, а й культурні цінності цієї країни. Нам не потрібні криваві гроші російських туристів», — сказав Клімкявічюс.

У цьому рішенні є винятки. Відвідати Пакруойський маєток зможуть ті громадяни рф, які зможуть довести, що вони постраждали від путінського режиму та отримали посвідку на проживання в ЄС.

Схожі новини