Передплата 2024 «Добрий господар»

Білоруських журналісток ув'язнили на два роки за стрім протестів у Мінську

  • 18.02.2021, 11:55
  • 595

Журналісток "Белсату" Катерину Андрєєву і Дарину Чульцову, які вели стрім розгону мітингу у Мінську, засудили до двох років позбавлення волі

Про це повідомляють Наша ніва, Медіазона.Білорусь. Таке рішення 18 лютого виніс Фрунзенський райсуд Мінська.

Журналісток звинуватили в «організації дій, що грубо порушують громадський порядок» (стаття 342 КК) за те, що вони вели стрім з мінської «Площі Змін» — двору, житель якого помер в реанімації після побиття людьми у штатському, що зрізати з паркану біло-червоні-білі стрічечки.

15 листопада 2020 року відбулася акція пам'яті Бондаренка. Силовики розігнали присутніх людей, а Андрєєву і Чульцову, які висвітлювали цю подію, затримали.

За версією обвинувачення, Чульцова й Андрєєва «висловлювали позитивну оцінку дій учасників несанкціонованого заходу, чим закликали людей брати участь в ньому», і закликали автомобілістів під'їжджати в район акції, щоб блокувати вулиці.

Журналістки своєї провини не визнали.

Читайте також: У Білорусі хочуть позбавляти громадянства за «шкоду державі»

Нагадаємо, у Білорусі з 9 серпня 2020 року тривають масові протести проти режиму Лукашенка, який фальсифікував вибори президента в країні. Серед тисяч затриманих і оголошених у розшук за цей час опинялися журналісти, митці, спортсмени. Режим Лукашенка судить за надуманими звинуваченнями та кидає за грати й іноземних громадян, і неповнолітніх.

Схожі новини