Передплата 2024 ВЗ

Роману Гринкевичу продовжили запобіжний захід

  • 13.04.2024, 11:45
  • 378

Печерський суд Києва продовжив запобіжний захід Роману Гринкевичу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 393 мільйони гривень

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

Про це повідомив адвокат Гринкевича Андрій Гуджал, інформує Суспільне.

Адвокат заявив, що клопотання про продовження запобіжного заходу подавали прокурори.

Видання повідомляє, що 2023 року Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Тоді в ДБР заявили, що компанії Гринкевича виграли 23 тендери на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 мільярда гривень.

«Під час слідства було встановлено, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесменові підприємства, які раніше займалися будівництвом та не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення і зберігання речового майна для потреб Міністерства оборони України. За попередніми оцінками, це призвело до збитків бюджету на 1,2 мільярда гривень та, відповідно, до зриву постачань», — наголосили в ДБР.

Слідчі дії показали, що компанія не виконала повністю 6 контрактів, а за 7 договорами постачання на склади ЗСУ відбулися лише частково.

Також ДБР з’ясувало, що 8 договорів виконані з запізненням від 3 до 5 місяців.

Схожі новини