Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україну доправили першу партію препарату для лікування COVID-19

  • 03.04.2020, 09:55
  • 1 083

Міністерство охорони здоров'я отримало три тисячі упаковок препарату "Плаквеніл" для лікування інфікованих коронавірусом

Про це повідомляє Українська правда із посиланням на міністра охорони здоров'я Максима Степанова в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1 + 1».

«Компанія Sanofi передала фізично препарат лише сьогодні (2 квітня, — ред.). У нас вже готовий відповідний розподіл. Передали три тисячі упаковок. 2250 упаковок розвезуть у всі області. 750 упаковок залишається в Києві для швидкого реагування. Завтра (3 квітня, — ред.) буде підписаний наказ на відповідний договір і це відразу поїде у регіони».

Читайте також: Кабмін планує максимально обмежити пересування українських громадян

За словами міністра, «Плаквеніл» зараз єдиний препарат, в якому є активна речовина, що безпосередньо впливає на лікування у разі коронавірусу.

Він також додав, що є домовленості з іншими компаніями на постачання аналогічних препаратів. Зокрема, на наступному тижні готуються отримати препарати для лікування 20 тисяч пацієнтів.

Але найголовніше, за словами Степанова, що в Україні вже є підписаний протокол лікування, тому що «раніше лікарі не були нічим озброєні».

Схожі новини