Передплата 2024 «Добра кухня»

До миколаївського басейну з’їжджаються сільські діти

  • 01.12.2017, 10:12
  • 2 274

У пам’ять про творця цієї спортивної споруди започатковано турнір з плавання.

До миколаївського басейну з’їжджаються сільські діти
До миколаївського басейну з’їжджаються сільські діти

Меморіальний турнір з плавання у пам’ять про колишнього директора Миколаївського СПТУ

№ 9 Михайла Романишина відбувся у 25-метровому басейні “Ювілейний”, який уже тридцять років функціонує у місті цементників. Віддати данину шани талановитому педагогу-управлінцю до господарів голубих доріжок приїхали юні спортсмени з Трускавця, Дрогобича, Червонограда, Стрия. Крім завойованих нагород, дітлахам дісталися ще й солодкі презенти, купальні шапочки - від сімейства Оприсків (доньки, зятя та внуків Михайла Васильовича), яке завітало на ці змагання.

- У кінці 80-х саме на плечі пана Михайла лягла турбота про спорудження нашого басейну, — розповів кореспонденту “Високого Замку” директор “Ювілейного” Іван Гречкосій. - У ті складні часи йому доводилося весь час мотатися до Києва у пошуках фінансування, вирішувати складні організаційні питання, шукати “шефів”. Значною мірою саме завдяки непосидючості, комунікабельності Михайла Васильовича Миколаїв має таку прекрасну спортивну споруду.

На чотирьох плавальних доріжках “Ювілейного” щодня чути радісні дитячі голоси. Крім вихованців Миколаївської ДЮСШ, тут займаються учні з кількох сіл, які входять до Тростянецької об’єднаної територіальної громади. Разом з вчителями фізкультури навички плавання дітлахам з глибинки дає методист Дмитро Жирун. Зміцнювати здоров’я, відпочивати приходять у басейн і працівники цементного заводу, жителі Миколаєва.

У 90-х роках, у часи гострої економічної кризи, “Ювілейний” залишився без води, занепадав. А потім працівники басейну власними силами взялися його відновлювати. Спорудили автономну котельню, відкрили власну свердловину — і тепер стали незалежними від міських комунальників. У басейні є зручні душові, роздягальні. Механічний фільтр забезпечує високу якість води. Два тижні тому в “Ювілейному” облаштували нову підвісну стелю. Встановлені на його даху модулі сушать конденсат і додатково нагнітають у ванну басейну тепле повітря.

Фото зі сторінки Івана Наконечного у Facebook

Схожі новини