Передплата 2024 ВЗ

Трамп і Макрон обговорили питання щодо врегулювання конфлікту в Сирії

  • 28.11.2017, 14:19
  • 841

Лідери двох держав також "наголосили на необхідності протистояти і переломити дестабілізуючу діяльність іранців в Сирії".

Очільник Сполучених штатів Америки Дональд Трамп провів телефонну розмову зі своїм французьким колегою Емманюелем Макроном щодо політичного врегулювання конфлікту в Сирії. Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

Так, сторони заявили про важливість женевського процесу як єдиною легітимною платформи для сирійського політичного врегулювання

"Президенти погодилися у важливості женевського процесу під егідою ООН в якості єдиного легітимного форуму для досягнення політичного рішення в Сирії", - йдеться в повідомленні.

Лідери двох держав також "наголосили на необхідності протистояти і переломити дестабілізуючу діяльність іранців в Сирії".

Крім того, у ході переговорів президенти обговорили питання КНДР та заявили "про необхідність того, щоб всі держави підтримували максимальний тиск на північнокорейський режим з метою денуклеаризації".

Як повідомлялося 26 листопада, у Сирії внаслідок авіаударів урядових військ спільно із російськими союзниками загинуло понад 50 мирних жителів. Додамо, що раніше в результаті авіаударів і обстрілу підконтрольного загонам сирійської опозиції передмістя Дамаску - Східної Гути з 14 по 17 листопада загинули 45 мирних жителів, 307 поранені.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини