Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У львівській школі розгорівся скандал через меблі

  • 24.11.2017, 10:15
  • 2 991

У Львові в одній зі шкіл розгорівся скандал через те, що батьки однієї з учениць відмовилися скидатися на покупку нових меблів. У результаті дитині не дали вішати куртку в шафу і поставили стілець для одягу. У школі ж всі звинувачення відкидають.

Як повідомляє "24 канал", дочка Тетяни Говорко навчається у другому класі. Жінка скаржиться, що вже другий рік поспіль доводиться постійно здавати гроші на облаштування класу.

На цей раз нові шафки, а також тумбочка і кілька полиць обійшлися майже в 20 тисяч гривень, тобто по 600 гривень на кожного. Жінка каже, що в минулому році вже здавали по 500 гривень на нові кришки для парт. Тому вона запропонувала обговорити це питання на зборах. Втім, вже в понеділок у класі з'явилися нові шафки. Однак, за словами мами, користуватися новими меблями її дитині не дозволили. Вчителька запропонувала дитині покласти її одяг на стільчик.

Вчителька всі звинувачення відкидає і стверджує, що мати спеціально вмовила школярку, щоб та не користувалася шафою. Зате в батьківському комітеті запевняють, що нове меблювання класу узгодили з усіма батьками.

Як стверджують члени батьківського комітету, вішалки зробили для всіх дітей, а меблі купують за свій рахунок, тому школі на це не вистачає грошей. В управлінні освіти кажуть, що коштів дійсно не вистачає, але навіть якщо це вирішили зробити батьки, то варто обійтися без готівки.

"Це повинно бути добровільно, і такі кошти повинні перераховуватися виключно на рахунки, які має школа або казначейство, або благодійний фонд, або рахунки в банках, відкриті в навчальних закладах. Для того, щоб пізніше ці кошти могли використовуватися чесно і прозоро", - розповіла начальник міського управління освіти Зоряна Довганик.

Тепер управління освіти обіцяє службове розслідування. Якщо слова дівчинки підтвердяться, буде відповідати перш за все керівник навчального закладу.

Джерело: Обозреватель

Схожі новини