Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Брюховицька земля розбрату…

У Брюховичах — черговий земельний конфлікт: дирекція школи звинувачує ресторан «Акваріус» у захопленні землі під час ремонту аварійної огорожі

Фото Романа Балука
Фото Романа Балука

У Брюховичах — черговий земельний конфлікт. У четвер, 18 квітня, чиновники Львівської мерії повідомили, що власники ресторанного комплексу «Акваріус» захопили у Брюховичах частину землі СШ 41. На місце викликали поліцію, складали адмінпротокол…

Історія земельного конфлікту стартувала кілька днів тому. За версією управління адміністрування та розвитку громад Львівської міської ради, ресторатори «Акваріуса» нахабно захопили територію школи 41, а також охоронну зону, де розміщені електричні мережі, присвоєно також частину комунальної землі.

17 квітня працівники Офісу Львівської громади у Брюховичах склали кілька адмінпротоколів про порушення правил благоустрою щодо підприємця. А вже 18 квітня на місці працюватимуть сертифіковані геодезисти, які й визначать точні межі захопленої території школи та комунальної власності.

У міському управлінні державного контролю за використанням та охороною земель кажуть, що у таких діях власника ресторану — ознаки кримінального злочину (за п. 2 ст. 197−1 ККУ), тож після роботи геодезистів готуватимуть звернення у правоохоронні органи.

«Власники ресторану на час будівництва звели тимчасовий паркан, — коментує земельну проблему Ірина Круглова, начальниця управління адміністрування та розвитку громад Львівської міської ради. — Будівництво завершили, а тимчасовий паркан, який став ще й аварійним, не розібрали. Офіс Львівської громади у Брюховичах неодноразово скеровував власнику вимоги та складав протоколи щодо неналежного утримування паркану. Згодом власник ресторану таки забрав старий паркан. Але коли почав заливати капітальну бетонну конструкцію нового паркану — захопив територію школи, електричні опори, які входять до охоронної зони. З’ясувалося також, що ще за часів селищної ради він відгородив частину стежки, яка є у комунальній власності. Жодних дозвільних документів на встановлення огорожі власник комплексу не надав».

Телефоную власникам ресторану «Акваріус».

"Нещодавно від батьків школи, яка межує з нашим рестораном, надійшла скарга про аварійну огорожу ресторану. Шкільної огорожі не було взагалі, — розповів для «ВЗ» власник ресторану Любомир Атаманюк. — Тож ми взялися ремонтувати огорожу за власні кошти. Ми зробили огородження ділянки, а батьки школи кажуть про захоплення… Ця огорожа тимчасова, доки триватимуть роботи з ремонту нашого паркану. Геодезисти будуть міряти та досліджувати все. Зроблять свій офіційний висновок: є з нашого боку якесь захоплення чи немає.

Невже складно зрозуміти, що це обгородження — для безпеки школярів, це все тимчасово… Туї ми висадили для естетики. Підрядник не надто хотів починати роботи, бо є важливіші речі - допомога фронту. Рестораторам, які пережили карантин та два роки війни, треба ставити пам’ятники, а не палки в колесах, чи міряти землю за парканом… Ми працюємо, сплачуємо податки і наближаємо перемогу".

Схожі новини