Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Бізнес-партнер Коломойського зажадав від України компенсувати націоналізацію «ПриватБанку»

  • 08.11.2017, 19:35
  • 845

Колишній співвласник «ПриватБанку», бізнес-партнер Ігоря Коломойського Геннадій Боголюбов зажадав від України компенсувати йому збитки від націоналізації «ПриватБанку». Про це інформують «Українські новини».

Як повідомляється, 6 листопада Боголюбов направив уряду України повідомлення з вимогою компенсації за «незаконну експропріацію» його частки і засобів у «ПриватБанку». В іншому випадку він має намір звернутися до незалежного третейського суду.

Боголюбов обіцяє зробити це як громадянин Великобританії, а не України. Бізнесмен при цьому посилається на двосторонній інвестиційний договір (БІТ) між Сполученим Королівством та Україною, спрямований на захист іноземних інвесторів в Україні. На його думку, Україна вела успішну скоординовану медіа-кампанію для дестабілізації ситуації з «ПриватБанком», після чого було проведено його націоналізацію.

Суми претензій Боголюбова не повідомляють.

Нагадаємо, 21 грудня 2016 року «ПриватБанк» офіційно перейшов у державну власність. Міністерство фінансів та Національний банк оцінили потребу капіталу «ПриватБанку» в 148 млрд грн. Мінфін докапіталізував банк на 116,8 млрд грн, з яких 9,8 млрд грн надійшли до банку у 2017 році.

Схожі новини