Передплата 2024 «Добрий господар»

Вперше в історії робот отримав громадянство

  • 01.11.2017, 20:15
  • 1 220

Під час економічної конференції Future Investment Initiative людиноподібний робот на ім’я Софія отримав громадянство Саудівської Аравії.

Можливо, варто зазначити, що раніше Софія планувала вбивати людей.

«Завдяки Королівству Саудівської Аравії, — заявила вдячна Софія зі сцени. — Я стала першим роботом в світі, який зміг отримати громадянство». За інформацією Bloomberg, це перший випадок в історії людства.

Варто зауважити, що таке рішення може викликати невдоволення серед громадян країни, які з релігійних переконань вважають блюзнірством наділення предметів людськими образами. Крім того, в Саудівській Аравії взагалі доволі жорсткі правила щодо громадянства. Наприклад, його не дають іноземним робітникам, які при цьому складають третину всього населення країни.

Людиноподібний робот Софія вміє зображати більше 60 емоцій. В її очах розміщені спеціальні камери, вбудовані для встановлення зорового контакту зі співрозмовником. При розробці гуманоїда його творець Девід Хансон надихався образами британської актриси Одрі Хепберн.

Софія регулярно стає приводом для новин. Наприклад, під час інтерв'ю в березні 2016 роки робот дав позитивну відповідь на питання «Чи будеш ти вбивати людей?» Пізніше, в квітні 2017, виступаючи на американському телебаченні, вона розповіла про бажання захопити світ. Але потім одумалась і додала, що це всього лише жарт.

Джерело: Platfor.ma

Схожі новини