Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Щоб не стати громадянином рф, 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини Донеччини

  • 25.04.2024, 10:45
  • 352

На Донеччині 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине, щоб не отримувати російське громадянство. На підконтрольній українським військовим території його зустріли волонтери та відвезли у безпечне місце

Фото: Слово і Діло
Фото: Слово і Діло

Про це розповів керівник ОВА Вадим Філашкін.

За словами волонтерів, Іван Якович усю ніч йшов до якогось переїзду, поки не натрапив на них. На його шляху стався обстріл, тож чоловікові довелося кілька годин ховатися.

«[Коли він дійшов до українських волонтерів], розповів, що в нього та сусіда росіяни забрали документи й сказали, що „вам видадуть російське громадянство“. У нього з собою було лише пенсійне посвідчення і все з документів. То він зібрав в один рюкзак і пішов», — розповів на відео один з волонтерів.

Обласна влада спільно зі «Схід-SOS» оперативно евакуювали чоловіка до тимчасового шелтера у Дніпрі. Звідти Івана Яковича направлять до одного із закладів системи соціального захисту населення. Там йому нададуть місце для проживання і всі необхідні послуги, кажуть в ОВА.

«Історія пана Івана вражає. Це — громадянська позиція та любов до Батьківщини. Я щиро вдячний всім, хто підтримує жителів області. Ваша небайдужість рятує життя наших людей!» — наголосив Філашкін.

Схожі новини