Передплата 2024 ВЗ

Україна запропонує МВФ нову формулу розрахунку ціни на газ для населення

  • 07.10.2017, 11:37
  • 974

Сильне зростання цін на газ може спровокувати соціальні протести.

В України є своя пропозиція щодо газу © DT.UA

Україна в ході переговорів з МВФ надасть фонду нову формулу, за якою запропонує розраховувати ціну на газ для населення. За цією формулою ціна на газ не повинна змінитися до середини 2018 року, а потім вирости на 4,8%, замість 17,6%, як того вимагає Міжнародний валютний фонд, пише Reuters, посилаючись на власні поінформовані джерела. Підвищення ціни до рівня, запропонованого МВФ, може викликати соціальні протести, вважає джерело агентства.

Зустріч, яка, нагадаємо, відбудеться у Вашингтоні, передбачає два варіанти розвитку подій, пише агентство: виконувати вимоги МВФ або ж "сказати, що ми можемо жити без МВФ" і прийняти відповідне політичне рішення.

За словами співрозмовника видання, подібне підвищення ціни на газ здатне спровокувати соціальні заворушення.

А підвищення ціни на газ — це одна з умов для отримання Україною нового великого траншу від МВФ.

Нагадаємо, що розрахунки "Нафтогазу України" показують, що згідно з формулою, закладеною в постанові Кабміну №187, ціна газу з жовтня має зрости орієнтовно на 19%.

Проте Міністерство енергетики та вугільної промисловості України у встановлений законодавством термін не оприлюднило нової ціни. Повідомлялося, що Кабмін відклав публікацію нових цін на газ.

Схожі новини