Передплата 2024 «Добрий господар»

У США та ЄС підтримують "план Маршалла" для України

  • 31.08.2017, 16:55
  • 1 183

Відповідна ідея знаходить підтримку як на політичному рівні, так і на рівні фінансування.

У США та ЄС підтримують їдею проведення "плану Маршалла" для України як політично, так і фінансово. Про це заявив речник Сеймасу Литви Вікторас Пранцкєтіс під час зустрічі з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, передає прес-служба урядового порталу.

Так, Пранцкєтіс наголосив, що Литва залишається адвокатом України в Євросоюзі та НАТО в контексті протидії військовій агресії Росії.

"Але сьогодні на порядку денному ще й економічний успіх України. Саме тому й народилися ідея Плану Маршалла, яку ми озвучили та окреслили в Європі та США", - наголосив Пранцкєтіс.

При цьому він додав, що ідея знаходить підтримку як на політичному рівні, так і на рівні фінансування.

Глава українського уряду зауважив, що ініціатива Литви щодо "плану Маршалла" дозволить пришвидшити модернізацію країни. Таким чином Україна готова забезпечити прозорість всіх процесів у цьому питанні.

Як повідомлялось, Єврокомісія збирається вивчити "план Маршалла" для України, проект якого передбачає щорічне виділення Україні 5 млрд євро.

План Маршалла (European Recovery Program, Marshall Plan) був програмою економічної допомоги Європі після Другої світової війни. Її запропонував в 1947 році держсекретар США Джордж Маршалл, а сам план почав діяти в квітні 1948 року.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини