Передплата 2024 «Добра кухня»

«Львівська політехніка» «замахнулася» на десятиповерховий гуртожиток

  • 15.08.2017, 10:35
  • 1 626

За 150 мільйонів бюджетних гривень побудують житло для 400 студентів та аспірантів.

Національний університет «Львівська політехніка» у вересні розпочне перше за тридцять років будівництво студентського гуртожитку. Відповідну документацію розміщено на порталі публічних закупівель Prozorro. Новий гуртожиток буде розташований на вулиці Відкритій, поруч із гуртожитком №10. Це буде десятиповерховий будинок, де житимуть 400 студентів та аспірантів.

За словами проектора з навчально-виробничої роботи НУ «ЛП» Володимира Крайовського, цього року на будівництво гуртожитку передбачено 40 мільйонів гривень. НУ «ЛП» оголосив про торги на виконання будівельних робіт. Аукціон розпочнеться 29 серпня. За ці кошти мають виконати усі земельні роботи та звести каркас будинку. Цей етап мають завершити до 22 грудня. Наступного року “Політехніка” оголосить новий тендер на другий етап виконання робіт. Загальна вартість будівництва нового гуртожитку становитиме 150 млн. грн. Це кошти, виділені «Львівській політехніці» урядом з державного бюджету.

Гуртожиток матиме блочну систему поселення. Це перший гуртожиток НУ «ЛП», де кухня буде облаштована у блоці, а не на поверсі. У кожній кімнаті житимуть по дві-три особи. На останньому, десятому поверсі гуртожитку буде облаштовано спортзал для студентів. Загалом «Львівська політехніка» зараз має 14 гуртожитків, де живуть приблизно 9 тисяч студентів.

Схожі новини