Передплата 2024 «Добрий господар»

Міністр освіти відвідала перше ЗНО для магістрів

  • 03.08.2017, 16:36
  • 936

Зовнішнє незалежне оцінювання таке ж, як і у школярів. Прийти слід за годину до початку. В аудиторіях усіх перевіряють металошукачами – чи не приносять заборонені речі. Єдина суттєва відмінність – це тривалість.

Бакалаврам дали 4 години, щоби довести свої знання з правничих наук та англійської мови. Студентів же, які мають міжнародні сертифікати, що підтверджують знання іноземної — від тесту з англійської взагалі звільнили.

"Ми маємо зареєстрованих 16 892 абітурієнти. Конкуренція — дуже висока, тому що виділено на магістратуру орієнтовно 2 350 місць державного замовлення. Тому конкуренція справді дуже висока. Для нас дуже важливо , щоби процедура вся була дотримана", — заявила міністр освіти Лілія Гриневич.

"Готувалася завчасно . Не дуже стресово, не переживаю. Після школи було важче… Англійську готувала — у попередні роки пробні ЗНО. Звичайні після школи завдання. З правознавством — готувала всі галузі", — ділиться враженнями абітурієнт Ганна Ігнатюк. З нею не погоджується інший абітурієнт Владислав Єлісеєв: "Дуже стресова така річ. Але можливо по цьому або по інших роках ми побачимо , які будуть результати і зможемо зробити певні висновки".

Схожі новини