Передплата 2024 «Добрий господар»

Нацбанк випустив нову пам’ятну монету «Українська бавовна. Нептун»

  • 14.04.2024, 08:45
  • 413

13 квітня, до Дня працівника оборонно-промислового комплексу, НБУ ввів в обіг нову пам’ятну монету «Українська бавовна. Нептун»

Фото Нацбанку
Фото Нацбанку

Відомо, що монету, на реверсі якої зображений український береговий ракетний комплекс «Нептун» під час запуску ракети, презентував заступник голови НБУ Олексій Шабан.

«Я радий презентувати нову пам’ятну монету «Українська бавовна. Нептун». На її аверсі ми зобразили ракетний крейсер «Москва» з пробоїною в корпусі, потоплений протикорабельними ракетами «Нептун» завдяки майстерності наших військових.

Нібито «невразливий» флагман російського флоту ми символічно стилізували під дитячий паперовий кораблик, що особливо підкреслює міф росіян про їхню велич. На рубці корабля зображено абрис зруйнованих кремлівської башти та муру, що символізує крах імперських амбіцій Росії", — зазначив він.

Пам’ятна монета виготовлена із нейзильберу та має номінал 5 гривень. Її випустили тиражем до 75 тисяч штук.

«Придбати монету можна буде із 18 квітня в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ. Вартість — 121 гривня. Також з часом монети будуть доступні для купівлі в банках-дистриб'юторах: щодо старту продажів стежте за оголошеннями на їхніх сайтах», — додали в НБУ.

Схожі новини