Передплата 2024 «Добрий господар»

НАБУ та САП затримали головного лікаря Запорізької обласної лікарні

  • 01.08.2017, 18:15
  • 1 146

Затриманого підозрюють у зловживанні владою або службовим становищем.

У вівторок,1 серпня, детективи Національного антикорупційного бюро України разом із прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали головного лікаря Запорізької обласної лікарні. Про це повідомила прес-служба НАБУ.

"Посадовця затримано за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.27, ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 («Зловживання владою або службовим становищем»); ч.3 ст.27, ч.2 ст.28, ч.1 ст.366 («Службове підроблення») Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

За версією слідства, затриманий у змові з іншими службовими особами лікарні у 2012 році незаконно закупив автомобілі швидкої медичної допомоги за рахунок субвенції з державного бюджету.

"В результаті для потреб очолюваного ним комунального медичного закладу за бюджетні кошти було придбано 26 одиниць легкових спеціальних (санітарних) автомобілів, комплектація та технічні параметри яких не відповідали вимогам стандартів України, і експлуатація яких за прямим призначенням була неможливою. Також, за версією слідства, внаслідок цих дій державі було завдано збитків на загальну суму 13 мільйонів гривень", - наголосили у відомстві.

На даний час затриманий доставляється до НАБУ у Києві, де йому буде повідомлено про підозру. Також вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу і відсторонення його від займаної посади.

Як повідомлялось, 1 серпня працівники управління Служби безпеки України в Запорізькій прийшли з обшуками в приміщення мерії Запоріжжя для пошуку спецзасобів, які незаконно використовувалися для отримання інформації. Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини