Передплата 2024 «Добра кухня»

У США вимагають розслідувати причетність Кремля до протестів проти сланцевого газу

  • 24.07.2017, 10:47
  • 893

Члени Палати представників Конгресу США вимагають розслідувати, чи фінансує Росія кампанії екологів проти технології гідророзривів для видобутку сланцевого газу в США.

Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Гордон, про це пише Politico.

Наприкінці червня голова комітету з науки палати представників Конгресу США Ламар Сміт і конгресмен-республіканець Ренді Вебер попросили голову міністерства фінансів США Стівена Мнучіна розслідувати, чи фінансує Кремль "зелені" кампанії проти технології гідророзривів, яка допомогла США обігнати Росію за видобутком газу.

У доповідях, надісланих республіканськими законодавцями в листі Мнучіну, йдеться: "Росія також стоїть за радикальними заявами і жорсткою критикою, спрямованою на сектор викопного палива в США".

Законодавці як аргумент наводять промову кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон, в якій вона нібито стверджує, що зіткнулася з "фальшивими екологічними групами", які виступають проти газопроводів і гідророзривів. У промові, опублікованій WikiLeaks після хакерських атак у 2016 році на сервери демпартії, йдеться, що сама Клінтон "великий захисник екології", але виявлено "фінансування росіянами". При цьому з тексту не зрозуміло, чи мала на увазі Клінтон екологічні групи в США чи в Європі.

Активні протести в США проти гідророзривів почалися в кінці 2000-х років. Більшість протестів було ініційовано місцевими активістами в нових місцях видобутку газу, таких як штат Пенсільванія. Жителі скаржилися, що технологія становить загрозу для якості питної води.

Групи захисників екології в США відкидають звинувачення в тому, що протести фінансують росіяни, і стверджують, що ініціатива про розслідування покликана відвернути увагу громадськості від зв'язків президента Дональда Трампа з Росією.

У міністерстві енергетики, Міністерстві фінансів США і Білого дому не відповіли на питання Politico.

Цензор.НЕТ

Схожі новини