Передплата 2024 «Добрий господар»

Влада США оштрафувала ExxonMobil за порушення санкцій щодо РФ

  • 20.07.2017, 20:27
  • 939

Головою ради директорів нафтової компанії тоді був Рекс Тіллерсон.

Влада США оштрафувала нафтову компанію ExxonMobil на 2 млн доларів за угоди, які вона підписала з головою компанії Роснефть Ігорєм Сєчіним, який знаходився на момент підписання договорів був під санкціями США.

У повідомленні на сайті мінфіну США говориться, що приблизно між 14 і 23 травня 2014 року керівники підконтрольних ExxonMobil американських підприємств підписали із Сечіним вісім контрактів, пов'язаних з нафтогазовими проектами в Росії.

Головою ради директорів ExxonMobil тоді був Рекс Тіллерсон, який тепер є держсекретарем США. Тіллерсон був відомий тим, що мав хороші стосунки з російським бізнесом.

Ще в 1990-х роках він був представником ExxonMobil в Росії. Газета Guardian стверджує, що з того часу Тіллерсон особисто знайомий з Сєчіним. У 2011 році ExxonMobil і "Роснефть" уклали угоду, яка надала американській компанії доступ до нафти в російській частині Арктики в обмін на інвестиції. Цей контракт був заморожений після введення Вашингтоном санкцій проти Росії. Тіллерсон був відомий як противник цих санкцій.

Джерело: Український тиждень

Схожі новини