Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У місто болгарських атомників приїхали шахісти

  • 08.10.2012, 14:23
  • 601

Федерація шахів Болгарії виступила організатором чемпіонату дунайських країн з рапіду (швидкі шахи – 25 хвилин на партію + 10 секунд на кожен хід). Цей турнір відбувся у п’ятницю-суботу, 5 – 6 жовтня, у містечку Козлодуї, відомому першою атомною електростанцією в Болгарії.

У змаганнях взяли участь десять шахістів з Болгарії, Румунії, Австрії, Німеччини, Угорщини, Словаччини, Сербії, Хорватії та України. Спортивну честь нашої держави захищав львівський гросмейстер, аспірант Львівського національного університету ім. І. Франка Юрій Вовк, який влітку вдало виступав на міжнародних турнірах у різних європейських країнах.

Юрій мав сьомий рейтинг серед учасників і отримав за жеребкуванням такий же номер у турнірній таб­лиці. «Сімка» вирішила переслідувати львівського шахіста й далі: у підсумку Юрій Вовк посів сьоме місце, набравши чотири очки (дві перемоги, чотири нічиї, три поразки). Першим переможцем турніру шахістів дунайських країн став Іван Іванішевич (Сербія) — шість очок. Він на 0,5 очка випередив Маркуса Раггера (Австрія) та Віорела Йордакеску (Румунія).

Схожі новини