Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Найсильніші до Трускавця та Борислава з'їжджаються

Цього тижня в Трускавці та Бориславі стартує чемпіонат України з індивідуальних перегонів вгору та командний чемпіонат в олімпійських видах шосейного велоспорту серед юніорів та юніорок, а також юнаків та дівчат

Очікується, що участь у змаганнях візьмуть близько 130 вихованців спеціалізованих шкіл із таких центрів підготовки, як Київ, Львів, Миколаїв, Вінниця, Тернопіль, Черкаси, Кривий Ріг, багатьох інших міст та областей нашої країни. Як стверджують організатори, на змагання з'їдуться найсильніші. Серед тих, хто вже не раз перемагав, здобував титули на турнірах вищої проби, перебувають і вихованці Спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву «Медик» з Дрогобича. Саме тут свого часу починав свій шлях до перемог у велоспорті майбутній чемпіон світу серед професіоналів Ярослав Попович.

На цьогорічному чемпіонаті «Медик» представляє велосипедна дружина, до складу якої увійшли 9 вихованців центру, з-поміж яких своїми досягненнями найперше увагу привертає семиразова чемпіонка України Анастасія Сатурова.

Розпочнуться змагання 12 квітня з перегонів на десятикілометровій дистанції вгору. Місцем старту стане село Опака, яке входить до складу Східницької ОТГ. Немало сил знадобиться учасникам для того, щоб, стартувавши у гірському селі, здолати крутосхилу дорогу до Східницького перевалу, де фінішуватимуть. Дуже складна ділянка. На другий день змагань призначено індивідуальні перегони на час. Учасникам належить визначити найшвидшого та найшвидшу на п’ятнадцятикілометровій дистанції. Дуже цікаві, динамічні події, які завжди відбуваються під час жорсткої, напруженої боротьби, чекають на всіх, хто братиме участь у групових перегонах 14 квітня. Юним спортсменам належить здолати немало крутих підйомів та складних віражів на трасі, яка на понад 100 кілометрів тягнеться. Старт призначено на 11 годину поблизу відпочинково-готельного комплексу «Ріксос» у Трускавці.

Після цього, взявши курс спочатку на Борислав, велосипедисти через Східницький перевал помчать до селища Підбуж й далі. Глядачі-уболівальники зможуть їх побачити у багатьох інших гірських селах, через які проходить траса змагань. Підсумки чемпіонату підіб'ють у неділю після обіду. Нагородження переможців відбудеться на майдані Незалежності у Трускавці.

Схожі новини