Передплата 2024 «Добра кухня»

Суд в окупованому Криму залишив під вартою фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір"

  • 23.06.2017, 11:09
  • 620

Захист заявив відвід прокурору, який суд не задовольнив, але адвокату вдалося домогтися допуску на засідання дружини його підзахисного Ганни Богачової.

Верховний суд анексованого Росією Криму в четвер, 22 червня, відхилив апеляційну скаргу фігуранта ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір» Вадима Сірука і його захисника та залишив ялтинця під вартою. Про це повідомив адвокат Сірука Еміль Курбедінов.

За його словами, судді вирішили провести засідання у закритому режимі, посилаючись на те, що «присутні можуть порушити порядок», а також на «нестабільну соціально-політичну обстановку в країні у зв'язку з терактами».

«Звичайно ж, жодне з клопотань не було задоволено. Зрештою, наші скарги теж залишилися без задоволення. І постанова суду про продовження арешту залишилася в силі і набула законної сили», ‒ зазначив адвокат.

Він додав, що захист заявив відвід прокурору, який суд не задовольнив, але адвокату вдалося домогтися допуску на засідання дружини його підзахисного Ганни Богачової.

«Завдяки адвокату пустили тільки мене на оголошення вироку. Можна було побачити тільки через відеозв'язок Вадима, причому звук, я так зрозуміла, навмисне відключили. Побачити обличчя тільки і можна було», ‒ зазначила Богачова.

Вона також додала, що бачилася з чоловіком тільки раз після його затримання ‒ у березні.

Схожі новини