Передплата 2024 ВЗ

Рева: "В Україні неофіційно працюють приблизно 8 млн осіб"

  • 31.05.2017, 13:08
  • 1 112

Потенціал тіньової зайнятості в Україні становить 8 млн осіб.

Як передає Цензор.НЕТ, про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною" на телеканалі "24".

"Класична солідарна пенсійна система влаштована так, що ми з вами працюємо, платимо внески й утримуємо наших батьків, яким виплачують пенсію. Щойно ми виходимо на пенсію, наступне покоління працює і утримує вже нас. Цей "контракт поколінь" за останні 15 років було фактично порушено. І як наслідок, із 26 мільйонів громадян працездатного віку 16 мільйонів працюють офіційно", - розповів міністр.

Якщо врахувати приблизно 2 млн безробітних, то за методологією Міжнародної організації праці, "в тіні" в Україні працюють близько 8 млн осіб, пояснив Рева.

"Вони - "в тіні", не платять внесків, не виконують "контракт поколінь". Причини можуть бути різними: працевлаштування за кордоном (причому як легальне, так і нелегальне), нелегальна робота в Україні. Головне те, що сьогодні, при цій системі, їх це мало хвилює, оскільки в 99% випадків зі 100% вони все одно отримують пенсії", - резюмував голова Міністерства соцполітики.Джерело: https://ua.censor.net.ua/n442095

Схожі новини