Передплата 2024 ВЗ

Парламент Нідерландів підтримає Угоду про асоціацію з Україною

  • 29.05.2017, 13:13
  • 900

Сібе Шаап висловив надію, що ця історія буде з позитивним фіналом.

Депутат парламенту Нідерландів від Ліберальної партії Сібе Шаап впевнений, що 30 травня парламент його країни підтримає ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною.

"У нас були цікаві дебати, популісти багато чого обговорюють, але ми впевнені, що більшість підтримає Україну", - сказав він на брифінгу 20 травня у Києві.

За його словами, всі країни ЄС вже підтримали Угоду про асоціацію, залишилися тільки Нідерланди. "Нідерланди ухвалили дивний закон, яким скористалися популісти, щоб провести цей референдум. І ви знаєте, що люди голосували, навіть не знаючи проти чого вони голосують", - вважає голландський політик.

Він висловив надію, що ця історія буде з позитивним фіналом. Шаап підкреслив, що Угода про асоціацію є дуже важливим документом, оскільки відкриє нові перспективи співпраці, в тому числі між Україною та Нідерландами.

Нагадаємо, 25 травня Сенат Нідерландів провів дебати щодо ратифікації Угоди про асоціацію України та ЄС. Голосування щодо законопроекту має відбутися 30 травня.

Нідерланди є останньою країною, яка досі не ратифікувала угоду про асоціацію Україна-ЄС. Процес сповільнвося через референдум 6 квітня, на якому більшість виборців виступили проти Асоціації. Після цього влада країни і ЄС погодили спеціальний додаток до угоди, яке розблокував ратифікацію.

Джерело: УТ

Схожі новини