Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Львівщині накрили конверт на 72 мільйони

  • 23.05.2017, 11:37
  • 1 011

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Львівській області припинили діяльність конвертаційного центру, який "відмив" майже 72 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

«У рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.212 КК України встановлено групу осіб, які протягом 2016 р. - квітня 2017 р. надавали послуги підприємствам реального сектору економіки Львівської області з формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку. З метою прикриття своєї незаконної діяльності фігуранти придбали, створили та зареєстрували на себе особисто і підставних осіб низку фіктивних і транзитних компаній, на рахунки яких надходили безготівкові кошти в основному за придбання будматеріалів та виконання робіт. В подальшому кошти знімались організаторами як безпроцентна позика на зворотній основі в касі відділення одного із комерційних банків, та передавались замовникам послуг за винагороду у розмірі 6-12% та 12-17%. Впродовж 2016 р. - квітня 2017 р. загальна сума проконвертованих коштів склала майже 72 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за результатами 9 санкціонованих обшуків, проведених в офісних приміщеннях, автомобілі та за місцями проживання фігурантів, виявлено і вилучено 448 тис. гривень готівкою, 12 печаток, комп'ютерну техніку, флеш носії, мобільні телефони, чисті бланки з печатками, чекові книжки, бухгалтерську документацію та чорнові записи.

На банківських рахунках СПД, що входили до складу центру, заблоковано 200 тис. грн.

Тривають слідчі дії.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини