Передплата 2024 ВЗ

Фестиваль Alfa Jazz Fest змінить назву

  • 17.05.2017, 18:57
  • 1 807

Alfa Jazz Fest, який цього року відбудеться у Львові з 23 по 27 червня, востаннє використовуватиме свою назву.

З наступного року “Альфа-Банк” не буде основним спонсором фестивалю, тому назву фестивалю вирішили змінити з 2018 року на Leopolis Jazz Fest. Перший фестиваль Alfa Jazz Fest відбувся у Львові у 2011 році. Відтоді проходив щороку.

Головним спонсором усі ці роки був «Альфа-Банк», який покривав до 80% витрат на організацію цього фестивалю. Alfa Jazz Fest вважається одним із найбільших джазових фестивалів Європи, регулярно збираючи на своїй сцені найвідоміших джазових зірок.

Чому вирішили змінити назву, і чому “Альфа-Банк” більше не буде основним спонсором такого потужного фестивалю міжнародного значення, журналіст “ВЗ” запитала у виконавчого директора Alfa Jazz Fest Наталії Горбачевської.

- Фестиваль був створений за ініціативи “Альфа-Банку Україна” та його основного акціонера Михайла Фрідмана, - сказала Наталія Горбачевська. - Після проведення першого фестивалю ми дійшли згоди, що побудувати потужний міжнародний бренд можна на умовах незалежності у прийнятті рішень та самостійності оргкомітету. Тоді “Альфа-Банк Україна” запевнив нас, що ми отримаємо усі необхідні повноваження. Ми вдячні “Альфа-Банку Україна” за довіру та готовність відпустити нас у вільне плавання. Розраховуємо, що банк залишиться другом фестивалю. Відсутність комерційних брендів у назві дозволить реалізувати потенціал Alfa Jazz Fest на повну потужність та відкриє нові можливості щодо залучення партнерів і меценатів. У червні Alfa Jazz Fest пройде як заплановано, з усіма заявленими хедлайнерами та учасниками. А наступного дня після його завершення ми оголосимо тендер на нового головного спонсора фестивалю.

За словами пані Наталі, протягом 2017-2018 років буде проведено роботу з ребрендингу (комплекс заходів щодо зміни бренду. - Г. Я.) фестивалю та зміни назви Alfa Jazz Fest на Leopolis Jazz Fest. Зміна назви і пошук нового головного спонсора фестивалю відбудеться у рамках підписання Меморандуму про довгострокову спів­працю з Львівською міськрадою.

Схожі новини