Передплата 2024 «Добра кухня»

Марін Ле Пен залишила пост лідера "Національного фронту"

  • 25.04.2017, 08:10
  • 6 799

Кандидат на пост президента Франції Марін Ле Пен заявила, що відійде від керівництва партією "Національний фронт", щоб зосередитися на другому турі президентських виборів.

Про це пише BBC.

"Сьогодні ввечері я вирішила піти з поста президента "Національного фронту", - сказала кандидат в президенти в ефірі телеканалу France 2. Вона пояснила це бажанням бути "вище партійних інтересів".

"Я завжди вважала, - сказала Ле Пен, - що президент республіки є президентом усіх французів. Тепер потрібно переходити від слів до справи", - пояснила вона.

Незважаючи на результати опитувань, згідно з якими кандидат у президенти Франції екс-міністр економіки Еммануель Макрон має більші шанси перемогти у другому турі виборів, Ле Пен заявила про впевненість у власній перемозі.

"Ми можемо перемогти. І ми переможемо", - резюмувала вона.

Макрон виграв у великих містах, Ле Пен - в районах з високим рівнем безробіття

Лідер руху "Франція на марші" Еммануель Макрон у першому турі президентських виборів переміг у великих містах та в економічно благополучних регіонах.

Про це свідчить інфографіка The New York Times.

Макрон переважає в економічно динамічних регіонах і великих містах, таких як Париж і Бордо, де його пробізнесова та соціально прогресивна платформа резонувала з освіченими виборцями.

Лідер "Національного фронту" Марін Ле Пен отримала перемогу в районах з високим рівнем безробіття і низьким рівнем заробітної плати, де вона виступала з обіцянками припинити імміграцію і переглянути відносини з Європейським Союзом.

Ле Пен традиційно домінувала в північних регіонах, де вона завжди мала велику підтримку, і несподівано набрала чимало голосів у південній Ніцці, яка завжди підтримувала праві партії.

Вперше з 1981 року на посаду президента в другому турі не претендуватиме кандидат від Республіканської або Соціалістичної партій.

Reuters повідомив остаточні підсумки першого туру виборів у Франції

Екс-міністр економіки Еммануель Макрон і лідер партії "Національний фронт" Марін Ле Пен проходять до другого туру президентських виборів у Франції.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на остаточні результати голосування, отримані з МВС країни.

Так, Макрон отримав 23,75% голосів, Ле Пен - 21,53%.

За ними йде колишній прем'єр країни Франсуа Фійон з 19,91% голосів. Лідер руху "Нескорена Франція" Жан-Люк Меланшон набрав 19,64%. Вони вибувають з президентської гонки.

Другий тур виборів у Франції відбудеться 7 травня.

У першому турі за Макрона проголосували 23,7%, а Ле Пен змогла заручитися підтримкою 22% виборців. Кандидат від "Республіканців" Франсуа Фійон і лівий популіст Жан-Люк Меланшон отримали по 19,5% голосів. Соціаліста Бенуа Амона підтримали 6,5% виборців.

Фійон і Амон закликали французів голосувати за Макрона у другому турі.

Олланд привітав Макрона з перемогою в першому турі, але офіційно заявляти про підтримку кого-небудь з кандидатів не став. Макрон заручився підтримкою двох колишніх конкурентів

Кандидат від партії "Республіканці" Франсуа Фійон визнав свою поразку в першому турі виборів президента Франції і закликав своїх виборців підтримати незалежного кандидата Еммануеля Макрона у другому турі. Політик закликав французів до об'єднання, щоб "не допустити представника екстремістської партії до Єлисейського палацу", повідомляє The Independent.

Президент Франції Франсуа Олланд привітав Макрона з перемогою в першому турі. У той же час, в Єлисейському палаці підкреслили, що глава держави не буде публічно висловлювати підтримку жодному з кандидатів у президенти.

Тим часом, однопартієць Олланда Бенуа Амон закликав прихильників Соціалістичної партії голосувати за Макрона у другому турі, передає "Європейська правда".

"Я закликаю виступити проти "Національного фронту", проти правих, проголосувавши за Макрона. Незважаючи на те, що він не є кандидатом від лівих", — підкреслив кандидат-соціаліст.

За результатами екзит-полу, у другий тур виборів президента Франції вийшли незалежний кандидат, лідер ліберального руху "Вперед!" Еммануель Макрон і голова право-популістської партії "Національний фронт" Марін Ле Пен.Макрон та Лє Пен виходять у другий тур виборів у Франції

Макрон отримав 23,7% голосів, Лєе Пен - 21,7%.

Лідер руху «Вперед» Емануель Макрон та лідер ультраправої партії «Національний фронт» Марін Лє Пен виходять удругий тур виборів президента Франції, що відбудеться 7 травня.

Про це свідчать попередні результати виборів. Макрон підтримали 23,7% виборців, ЛєПен — 21,7%.

Представник Республіканської партії Франсуа Фійон та лідер лівого руху «Нескорена Франція» Жан-Люк Меланшон набрали по 19,5% голосів, представник Соціалістичної партії Бенуа Амон — 6,2%.

Це не офіційні результати.

Екзіт-поли назвали лідера президенстських виборів у Франції

Згідно з даними екзіт-полів, на президентських виборах у Франції лідирує екс-міністр економіки Еммануель Макрон із 24% голосів

Про це повідомляє Politeka.

За Макроном майже впритул іде лідер ультраправого "Національного фронту" Марін Ле Пен (22%), на третьому місці — голова "Республіканської партії" Франсуа Фійон (20,5%). Замикає четвірку лідер лівого руху "Нескорена Франція" Жан-Люк Меланшон із результатом у 18%.

При цьому, згідно з попередніми підрахунками голосів, Меланшон набирає найбільшу кількість голосів у трьох заморських територіях країни, де ділянки для голосування відкрилися напередодні, 22 квітня.

Явка виборців у першому турі президентських виборів опівдні склала 28,54%.

Оголені активістки влаштували видовищну акцію біля дільниці Ле Пен

Поблизу виборчої дільниці, де голосувала одіозна кандитатка в президенти Франції Марін Ле Пен, активістки організації Femen влаштували акцію протесту.

У місті Енен-Бомон активістки в масках відомих політиків намагались потрапити на територію дільниці, де саме мала голосувати кандидатка від "Національного фронту".

У масках Путіна, Трампа, Асада та самої Ле Пен вони вигукувати "Марін — президент!"

З лідеркою "Національного фронту" активісткам побачитись не вдалось, їх затримала поліція.

У Франції проходять президентські вибори

Вперше в історії країни відразу чотири кандидати зберігають реальні шанси на вихід у другий тур.

У неділю 23 квітня у Франції відбувається перший тур президентських виборів. Вперше в історії П’ятої республіки відразу чотири кандидати зберігають реальні шанси на вихід у другий тур. На заморських територіях Франції голосування вже розпочалося, передає УТ.

Незначний розрив між кандидатами-лідерами може стати відмінною рисою першого туру. За даними останнього опитування Ipsos Sopra Steria, 24 відсотки французів готові віддати голоси за центриста Еммануеля Макрона, 22 — за крайньоправу Марін Ле Пен. У правого Франсуа Фійона і ліворадикального Жан-Люка Меланшона — по 19 відсотків. При цьому близько третини французів досі не визначилися, і близько третини не планують брати участь в голосуванні. Про це повідомляє радіостанція France Inter.

Представники всіх соціологічних служб стверджують, що в неділю о 20:00 ЗМІ можуть оголосити імена не двох, а трьох, або навіть чотирьох кандидатів. Якщо розрив буде занадто незначним, соціологи не зможуть відразу назвати імена двох фіналістів.

Схожі новини