Передплата 2024 «Добра кухня»

Російська організована злочинність відповідає за третину ринку героїну в ЄС

  • 19.04.2017, 16:21
  • 863

Правоохоронні органи Євросоюзу не уявляють реальних масштабів проблеми.

Російська організована злочинність відповідає за третину ринку героїну в ЄС, причетна до більшості випадків торгівлі людьми, контролює нелегальну торгівлю зброєю. Про це свідчать дані дослідження Міжнародного аналітичного центру «Європейська рада з міжнародних відносин» (ECFR), йдеться в матеріалі Юрія Лапаєва «Російська організована злочинність на службі Кремля», передає УТ.

При цьому, зазначається, правоохоронні органи безсилі у боротьбі з цими бандами, бо не уявляють реальних масштабів проблеми.

Утім, йдеться в матеріалі, не лише суто кримінал є загрозою для спокою Європи. Виявлений зв'язок між бандами та російськими силовими структурами, наприклад, ФСБ, СЗР та ГРУ і роль злочинців поступово збільшується. Кремль використовує банди, як додаткові важелі впливу на політиків, для добування розвідувальної інформації та підриву єдності Західного світу в цілому.

«Таким чином, це небезпечне співробітництво можна розглядати як один з елементів гібридної війни, яку РФ веде проти європейських країн, доходить висновку автор», - наголошує автор.

Схожі новини