Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

НБУ назвав умову послаблення санкції проти російських держбанків

  • 06.04.2017, 16:54
  • 782

Україна може послабити обмеження щодо діяльності державних російських банків лише у разі поліпшення ситуації з безпекою.

Про це йдеться у відправленому листі на ім'я директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард, повідомляє прес-служба НБУ.

"Останні події також викликали потужну негативну громадську реакцію на діяльність в Україні державних російських банків. Заради інтересів національної безпеки ми наклали обмеження на проведення операцій цими банками зі своїми материнськими установами і повідомили про такі заходи Виконавчу раду МВФ. Ми послабимо ці обмеження, щойно безпекова ситуація дозволить це зробити", - йдеться в документі.

Як наголошується, зі свого боку Україна рішуче налаштована вдаватися, за необхідності, до відповідних заходів, аби захистити стабільність своєї фінансової системи, — повідомляє Укрінформ.

"У цьому зв'язку, оскільки згадані вище банки є платоспроможними і продовжують дотримуватися пруденційних вимог, ми продовжуватимемо неупереджено ставитися до цих банків, ми домовилися забезпечити цим банкам доступ до необхідної підтримки ліквідності, за потреби, включаючи екстрену підтримку ліквідності з боку НБУ. Крім того, ми залишаємося рішуче налаштованими дотримуватись верховенства права і забезпечуємо заходи захисту і безпеки офісів та відділень цих банків з тим, аби вони могли продовжувати свою безперебійну роботу", - йдеться в документі.

Схожі новини