Передплата 2024 «Добра кухня»

Українські прикордонники розповіли подробиці про ювілейний «гумконвой» Росії

  • 21.02.2017, 11:05
  • 1 094

У складі так званої «допомоги» була автівка радіаційного захисту, що не належить до категорії гумвантажу першої потреби.

60-й російський гуманітарний конвой, який у вівторок вранці, 21 лютого, російська сторона вкотре здійснила в односторонньому порядку, складався з 15 вантажівок та автомобіля радіаційного хімічного та біологічного захисту (РХБ). Про це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України 21 лютого.

«Оскільки переміщення так званого «гумконвою» відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та українського законодавства та узгоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що всього з 5.50 до 6.30 годин ранку через російський пункт пропуску «Матвєєв Курган» на в'їзді до України було 15 автомобілів так званого «гумконвою».

Нібито вантажівки перевозили переважно продукти харчування.

«Особливістю даної колони є те, що в її складі був спеціалізований автомобіль радіаційного хімічного та біологічного захисту (РХБ), який не може належати до категорії «гуманітарного вантажу першої потреби», - підкреслили в українському прикордонному відомстві.

Повідомляється, що друга колона так званого «гумконвою» через пункт пропуску «Донецьк» (РФ) за станом на 9.00 годину ранку 21 лютого державний кордон не перетинала.

Нагадаємо, у вівторок, 21 лютого, Росія відправила на Донбас 60-ту автомобільну колону з «гуманітарними вантажами». Повідомляється, що із Донського рятувального центру МНС у Ростовській області близько четвертої години ранку в бік українсько-російського кордону вирушили 26 автомобілів, завантажені «гуманітарною допомогою», загальна вага якої перевищує 300 тонн.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини