Передплата 2024 ВЗ

«Ніби побували вдома»: прикордонники поспілкувалися з маріупольськими дітлахами

  • 14.04.2024, 11:00
  • 278

Між військовослужбовцями 1 прикордонного загону та центром підтримки переселенців «ЯМаріуполь» існує давня дружба

Фото: Державна прикордонна служба України
Фото: Державна прикордонна служба України

Співробітники та вихованці центру неодноразово пересилали прикордонникам одяг, теплі речі, медикаменти, виготовлені власноруч окопні свічки. Керівник однієї з філій «ЯМаріуполь» Богдан Дужик пригадує, як якось отримали для маріупольських переселенців ящики з продуктами, що надійшли з-за кордону у якості гуманітарної допомоги. Та багато людей відмовлялися від них зі словами «передайте краще військовим».

За можливості приділяють увагу вихованцям центру і прикордонники. Цього разу вони зустрілися з дітлахами, які два роки тому пережили в Маріуполі пекло російського вторгнення. Військовослужбовці розповіли їм, як тоді майже три місяці обороняли місто, про підступність загарбників, про російський полон і про те, як після обміну та реабілітації знову повернулися служити до 1 прикордонного загону.

За програмою зустрічі для дітлахів провели також вікторину на знання українських символів та традицій. А ще військовослужбовці на синіх та жовтих аркушах паперу обводили олівцями долоні дітей, а діти — долоні військовослужбовців. Потім вирізали отримані силуети і зробили з них великий український прапор.

— Після військових буднів таке спілкування заряджає енергією. Таке враження, ніби побував вдома. Зайвий раз розумієш, заради кого воював та воюєш, — поділився своїми емоціями від зустрічі прикордонник Сергій Кердівар.

Схожі новини