Передплата 2024 ВЗ

Захист Януковича отримав підозру в справі про держзраду екс-президента

  • 31.01.2017, 08:29
  • 718

Адвокати відмовилися почати ознайомлення з матеріалами, мотивували це тим, що "робочий день завершився".

Захист екс-президента Віктора Януковича отримав для ознайомлення матеріали досудового розслідування у справі про держзраду. Про це повідомив прокурор відділу Головної військової прокуратури Руслан Кравченко, передає кореспондент Тиждень.ua.

«Сьогодні військова прокуратура повідомила про завершення досудового розслідування за підозрою Януковича у держзраді, пособництві у діях з метою змін кордону України. Почався процес ознайомлення з матеріалами справи», - сказав прокурор.

Водночас, він додав, що захисники Януковича відмовилися почати ознайомлення з матеріалами сьогодні. Мотивували це тим, що "робочий день завершився".

"Захисникам Януковича вручили повістки на 31 січня, 1-8 лютого для ознайомлення з матеріалами справи. Строки достатні. У разі затягування процесу буде клопотання в Печерський суд для встановлення строків для ознайомлення", - сказав Кравченко, зауваживши, що справа містить 25 томів.

Прокурор додав, що після завершення ознайомлення складуть обвинувальний акт. Потім, якщо Янукович не з'явиться в Україні в суді, буде клопотання про заочне засудження.

"Якщо сторона захисту не зволікатиме, обвинувальний акт буде в суді в лютому" - зауважив прокурор.

Він додав, що Кримінальний процесуальний кодекс не передбачає обмеження в часі для ознайомлення з матеріалами. А десяти днів двом професійним захисникам має вистачити.

Крім того, прокурор, відповідаючи на питання журналістів, зауважив, що у справі проходить понад 30 свідків, але не назвав їхніх прізвищ посилаючись на таємницю слідства.

Кравченко також зауважив, що прокуратура не змогла вручити підозру Януковичу особисто, оскільки російська Генпрокуратура відмовилася виконувати відповідний запит.

"Ми направили підозру на всі відомі адреси Януковича в РФ, письмові підозри вручили захисникам", - зауважив він.

Схожі новини