Передплата 2024 «Добра кухня»

По «золото» – до Піднебесної

  • 27.01.2017, 09:27
  • 855

Ксенія Пантелєєва та Анфіса Почкалова – найкращі на Львівщині

По «золото» –  до Піднебесної
По «золото» – до Піднебесної

Найкращими спортсменами Львівщини за підсумками листопада 2016 року експерти регіонального відділення Національного олімпійського комітету України визнали фехтувальниць Ксенію Пантелєєву та Анфісу Почкалову (на фото). На етапі Кубка світу у Суньчжоу львівські шпажистки разом із киянками Оленою Кривицькою та Фейбі Бежурою стали переможницями командного турніру.

Шлях до вершини п’єдесталу пошани наші дівчата розпочали з перемоги над японками (45:43). Далі обеззброїли господарок доріжки, лідерок світового рейтингу, команду Китаю (45:35). У півфіналі українки на пріоритеті вирвали перемогу у росіянок. А у вирішальній зустрічі спростували авторитет збірної Південної Кореї (43:32).

«Тішуся, коли в непрості моменти вдається зібратися і перемогти, - розповіла, повернувшись із Сучжоу, Ксенія Пантелєєва. — А ще більше радію командним перемогам. Поразки у командних змаганнях засмучують мене неймовірно. Найбільш прикрою поразкою свого життя вважаю олімпійське фіаско команді Китаю у Ріо-де-Жанейро. Ми стільки перепон здолали, аби відібратися у Ріо і добре підготуватися до змагань. Але не склалось… Ми з дівчатами ніколи не обвинувачуємо одна одну через те, що в когось не пішло фехтування. В кожної з нас бувають злети і падіння. В один момент хтось із моїх подруг по команді сказала: «Це все через мене». Та це неправильно. «Тоді через мене також, - відповіла я. — Мені того дня багато що вдавалося. Значить, потрібно було краще скористатися з цього і принести команді більшу перевагу». Ми перемагаємо і поступаємося всі разом. Навіть найкращий майстер не може самотужки зробити командну перемогу».

Тренерами місяця стали особисті наставники Ксенії Пантелєєвої та Анфіси Почкалової — Андрій Орликовський, Зоряна Семеряк та Володимир Свистіль.

Фото: відділення НОКУ у Львівській області

Схожі новини