Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові відкрили ситуаційний центр Нацполіції

  • 30.12.2016, 18:30
  • 1 282

Сьогодні, 30 грудня, у Львові презентували ситуаційний центр поліції, який забезпечить координацію дій усіх служб та підрозділів Нацполіції в області, а також буде основою для майбутньої єдиної системи управління й координації спільних заходів усіх екстрених служб області.

Як пояснив начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУ Нацполіції у Львівській області полковник поліції Юрій Гладун, ситуаційний центр створили для підвищення ефективності роботи мобільних нарядів патрульної поліції (близько ста в області) та слідчо-оперативних груп (30 в області). У центрі сконцентровано функції чергових частин підрозділів поліції Львівщини, а також частину функцій районних відділів поліції, передає відділ комунікації поліції Львівської обласі.

«Серцем» ситуаційного центру є сервер, здатний опрацьовувати великі масиви інформації, виводити на робочі місця диспетчерів, операторів, а також на планшети нарядів поліції у всій області необхідні дані. Аналітики центру готуватимуть оперативну інформацію. Окрім того, у ситуаційному центрі здійснюватимуть контроль за ситуацією в місті через камери відеоспостереження та нагляд за дотриманням умов домашнього арешту особами, котрих суд зобов’язав носити електронні засоби контролю.

«Кожна людина, котра звернеться на лінію «102», отримає негайну допомогу. Жодне звернення не залишиться без розгляду та супроводу всього процесу від реагування до прийняття рішення. У той же час поліцейські отримають належне інформаційне та методичне забезпечення», — запевнив очільник поліції Львівщини Валерій Середа.

Схожі новини